Een tweeweekse rondreis door Thailand

Chiang Mai feature image 01

Samenvatting Artikel

Wil je een twee weekse rondreis door Thailand maken? Als je door Azië gaat reizen, is Thailand vaak de plek waar je begint. Een reis door Thailand is vrij divers. Iedere stad heeft weer andere bijzondere bezienswaardigheden en activiteiten te bieden. Het land biedt genoeg ruimte om zowel avontuur als cultuur af te wisselen met relaxen aan het strand. Het land is de ultieme bestemming voor backpackers en mensen die op zoek zijn naar een fijn land voor een mooie zonvakantie. Tijdens de 2 weekse rondreis zijn er verschillende plekken die je kunt bezoeken. Wij hebben de meest populaire plekken voor je op een rij gezet. Lees snel verder en ontdek welke plekken je zeker niet mag overslaan tijdens de 2 weekse rondreis door Thailand.

Bangkok

Wie een rondreis door Thailand maakt, start vaak eerst in Bangkok. Dit is de hoofdstad van Thailand. De hoofdstad is vrij druk en is typisch Aziatisch. In deze grote stad is er volop te zien en te doen. Ontdek de rijke cultuur van deze hoofdstad of bezoek een van de diverse tempels die de stad rijk is, zoals de Wat Phra Kaew. ‘s avonds kun je lekker wat eten en drinken op Khao San Road en genieten van diverse lekkere hapjes bij de eetkraampjes. Wat je ook zeker niet mag overslaan, is een bezoekje aan de Maeklong markt. Dit is een markt waarbij de trein dwars door de markt heen rijdt. Alle koopwaren zijn tot aan de rails uitgestald en worden net niet door de trein geraakt. Een unieke ervaring, maar wees wel voorzichtig als je er loopt.

Voorbeeld Bangkok

Chiang Mai

Vanuit Bangkok reis je eenvoudig door naar Chiang Mai. Chiang Mai is de tweede grootste stad van Thailand en ligt in het noorden. Deze stad is vrij groot, maar is minder druk dan Bangkok. In deze bijzondere stad kun je verschillende mooie tempels zoals de Wat Chedi Luang en andere bezienswaardigheden ontdekken. Er is volop te zien en te doen. De stad is zeer levendig en bevat diverse eetkraampjes, restaurant, markten en nog veel meer. Kortom: Chiang Mai is een echte must see tijdens je 2 weekse rondreis.

Voorbeeld Chiang Mai

Pai

Na Chiang Mai kun je een bezoek brengen aan Pai. Dit is geen stad, maar een dorp. Een erg hip dorp zelfs. Er hangt een hele relaxte vibe en de omgeving is werkelijk adembenemend. Ook wordt er de Night Market georganiseerd. Pai is enorm populair onder backpackers en andere reizigers. Vanaf Chiang Mai rijdt je ongeveer 3,5 uur naar Pai toe. Ben je eenmaal in Pai, dan kun je meteen van de prachtige omgeving genieten. Zo kun je bij Walking Street diverse lekkere hapjes eten, maar ook een van de adembenemende watervallen bezoeken, over de Bamboo Bridge lopen of kiezen voor een rondleiding door Lod Cave. Dit dorp is ideaal om je 2 weekse rondreis door Thailand mee af te sluiten.

Bekijk ook de plekken die je niet wilt missen tijdens een drie weekse rondreis.

Meer blog artikelen