Wat te doen in Bangkok?

Bangkok feature image 01

Samenvatting Artikel

Ga jij binnenkort naar Bangkok en ben je benieuwd wat hier allemaal te doen is? Bangkok is werkelijk een bruisende stad en biedt voor ieder wat wils. Wij zochten uit welke bezienswaardigheden je zeker moet bezoeken en welke activiteiten je niet mag overslaan. Lees snel verder!

Ga met de tuktuk op pad

Ben je in Bangkok, dan is het zeker aan te raden een ritje met de tuktuk te maken. Er rijden erg veel tuktuks in Bangkok. Deze kleine taxi’s zijn het ideale vervoermiddel om kennis te maken met de stad. De tuktuk mag je zeker niet overslaan als je in Bangkok bent. Ga jij ook een ritje maken met de tuktuk?

Voorbeeld tuktuk

Ontdek de Wat Arun

Ook de Wat Arun is de moeite waard om te zien. Dit is ook wel de ‘Tempel van de Dageraad’ die je kunt vinden aan de oevers van de Chao Phraya  rivier. Dit is een prachtige 19e eeuwse tempel.  De tempel heeft een indrukwekkende toren van wel 82 meter hoog. De gouden gloed van de zon weerkaatst de diverse ornamenten van porselein via de rivier op een werkelijk bijzondere manier. Een bezoek aan deze tempel is dan ook een hele ervaring. 

Bezoek de Chatuchak Market

De Chatuchak Market is zeker een bezoekje waard. Deze markt vindt iedere vrijdagmiddag plaats. Ruim 15.000 marktlieden verkopen er hun waren. Of je nu op zoek bent naar planten, vazen of leuke shirts, je kunt er werkelijk van alles vinden. 

Voorbeeld Chatuchak Market

Ga langs het Royal Grand Palace

Ben je in Bangkok, dan mag je het Royal Grand Palace zeker niet overslaan. Dit is een van de populairste bezienswaardigheden van Bangkok en is gelegen aan de Chao Phraya rivier. Het complex is 22 hectare groot en beschikt over honderd tempels en gebouwen. Deze worden nog steeds gebruikt voor officiële ceremonies. 

Bezoek de Wat Phra Kaew

Ben je bij het Royal Grand Palace geweest, dan vind je op het buitenhof nog de populaire Wat Phra Kaew. Dis is een populaire tempel, die ook wel ‘Tempel van de smaragdgroene boeddha’ genoemd wordt. Dit is van alle 40.000 tempels in Thailand de meest belangrijke tempel. Dit komt door het hoge Boeddhabeeld in kleermakerszit, wat een heilig object is. Men gelooft dat het beeld koningen kracht geeft om te regeren en ziektes bestrijdt.

Voorbeeld Wat Phra Kaew

Bezoek de markt met de rijdende trein

De markt met de rijdende trein. Misschien heb je hier al eens een filmpje over voorbij zien komen op social media. Deze bekende markt ligt in het dorp Samut Songkhram en ligt tegen Bangkok aan. Sinds 1905 vindt hier al de Maeklong markt plaats. Hier verkopen marktlieden hun waren voor een rails waar meerdere keren per dag een trein langskomt. De koopwaren liggen vrij dicht tegen de rails aan en worden net niet geraakt. Als de fluit van de trein te horen is, heb je 3 minuten om van het spoor te gaan. De trein past echt maar net door de markt heen. Zeker de moeite waard om te bezoeken dus, maar wees wel voorzichtig.

Wat ga jij allemaal doen in Bangkok?

Meer blog artikelen