Een drieweekse rondreis door Thailand

Ko Yao Yai feature image 01

Samenvatting Artikel

Wil jij binnenkort een 3 weekse rondreis door Thailand maken en ben je benieuwd welke plekken hier geschikt voor zijn? Thailand is een geweldig land waar veel te zien en te doen valt. Er zijn verschillende bruisende steden en plaatsen die je zeker niet over mag slaan. Benieuwd welke plekken je echt moet bezoeken tijdens de 3 weekse rondreis door Thailand? Wij hebben ze voor je op een rij gezet.

Bangkok

Begin je met je 3 weekse rondreis door Thailand, dan start je natuurlijk in Bangkok. Dit is de hoofdstad van Thailand. Deze stad staat erom bekend nogal druk en chaotisch te zijn. In Bangkok is er meer dan genoeg te doen. Zo kun je er volop genieten van de rijke cultuur en verschillende tempels in de hoofdstad bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan de Wat Pho en de Wat Phra Kaew.

In de avond kun je je volop vermaken op Khao San Road, wat de bekendste straat van Bangkok is. Probeer verschillende soorten street food uit bij de diverse kraampjes of laat je rondleiden door een local. Ook de Floating Markt is een echte bezienswaardigheid. Op deze markt verkopen marktlieden hun waren vanuit bootjes. Bezoek ook zeker de Maeklong markt. Dit een markt waar de trein tussendoor komt rijden. Er is bijna geen ruimte tussen de rails en de koopwaar. Wanneer het sein klinkt, heb je 3 minuten om van de rails te gaan. Bezoek je deze markt, dan is het belangrijk om goed op te letten.

Voorbeeld Bangkok

Chiang Mai

Na Bangkok kun je doorreizen naar Chiang Mai per vliegtuig, trein of bus. Chiang Mai is de tweede grote stad van Thailand en ligt in het noorden. Chiang Mai is vrij groot, maar toch minder druk dan Bangkok. In de stad kun je diverse prachtige tempels en andere bezienswaardigheden aanschouwen. Ook kun je genieten van de prachtige natuur. De stad biedt volop eetkraampjes, markten, barretjes en restaurants. Wil je cultuur snuiven, dan is het zeker aan te raden de Wat Chedi Luang tempel te bezoeken. Er is werkelijk waar genoeg te doen in deze leuke en gezellige stad.

Voorbeeld Chiang Mai

Koh Yao Noi en Koh Yao Yai

Ook Koh Yao Noi en Koh Yao Yai mag je zeker niet vergeten te bezoeken tijdens je 3 weekse rondreis. Dit zijn twee eilanden die in de baai van Phang Nga in Thailand liggen. Deze eilanden behoren tot de mooiste eilanden van Thailand. Ook fijn is dat je er niet meteen door massatoerisme overspoeld wordt.

Krabi

Ben je op Koh Yao Noi, dan kun je eenvoudig weer met de boot naar het vasteland van Krabi toe. Als je dichtbij de stranden wilt zitten, kun je het beste in Ao Nang verblijven. Krabi is meer toeristisch in vergelijking met het eiland Koh Yoa Noi, maar die levendigheid is ook wel erg gezellig. Wat je zeker moet doen, is het Khao Ngon Nak Viewpoint bezoeken. Vanaf dit punt heb je een prachtig uitzicht. Let wel op dat het klimmen vrij pittig is. Je kunt het beste in de vroege ochtend gaan. En heb je het viewpoint gezien, dan kun je lekker gaan strandhangen. Een mooi einde van je 3 weekse rondreis.

Bekijk ook de plekken die je zeker moet zien tijdens een twee weekse rondreis.

Meer blog artikelen