De lekkerste drankjes in Thailand

Samenvatting Artikel

Ben jij benieuwd wat de lekkerste drankjes van Thailand zijn? Ben je in Thailand, dan moet je zeker veel drinken. In dit land is het erg warm, waardoor het belangrijk is dat je niet uitdroogt. In Thailand zijn er gelukkig vele kraampjes waar je wat te drinken kunt kopen. Welke drankjes je zeker moet proeven als je in Thailand bent? Dat vertellen wij je in dit artikel. 

Verse vruchtensap

Verse vruchtensappen zijn helemaal hot and happening in Thailand. Vrijwel overal zijn er kleine flessen of kleine tasjes met verse vruchtensappen verkrijgbaar. Zo zijn er diverse straatkraampjes waar je terecht kunt voor lychee, ramboetan, avocado sap, kokossap, ananassap, longan en nog veel meer vruchtensappen. Er zijn kraampjes die deze drankjes gemixt aanbieden, maar ook kraampjes die de vruchtensappen ter plekke voor je mixen. Als je je drankjes ter plaatse laat mixen, kun je aangeven wat je al dan wel of niet in je drankje wilt en zo zelf je vruchtensap samenstellen.

Thaise koffie

Ook koffie is vrij populair in Thailand. Zowel in de hoofdstad als in andere plaatsen kun je met gemak een kopje koffie kopen. Vooral de koffie in de straatstalletjes is aan te raden. Je kunt kiezen voor gewone koffie, maar ook voor lattes, koffie met chocola, vanille en nog veel meer. Je kunt ook voor zowel warme koffie als ijskoffie kiezen. Uiteraard moet je de Thaise koffie zeker geproefd hebben. Dit is een mierzoete koffie, want hier zit veel suiker en koffiemelk in. Toch zweren veel toeristen bij deze koffie.

Voorbeeld Thaise koffie

Thaise thee

Thaise thee is ook zeker een aanrader. De thee is best zoet, maar zeer geliefd. De thee is oranje van kleur en lijkt ietwat op sinaasappelsap. Verder worden er suiker en koffiemelk aan de thee toegevoegd om hem nog meer op smaak te brengen. Sommige mensen vinden de thee hierdoor al gauw te zoet. Vooral op een hete dag is deze thee erg lekker. Ook groene thee is zeer populair in Thailand. Bij diverse kraampjes kun je terecht voor groene thee, koude groene thee en ijsthee. Ook worden er smoothies en shakes van groene thee gemaakt, die vervolgens worden gemixt met ijs. Wat thee betreft heb je in Thailand volop keuze.

Voorbeeld Thaise Thee

Zoete limonade

Een drankje wat ook veel gedronken wordt in Thailand, is zoete limonade. Vooral kinderen zijn er dol op. Er zijn in Thailand verschillende soorten kraampjes waar zoete limonade verkocht wordt. De drankjes zijn er in het felgeel, felrood en zelfs felgroen. De zoete limonade wordt gemaakt van een kunstmatige fruitsiroop en wordt in een plastic zakje met ijs en een rietje geserveerd. De drankjes zijn erg goedkoop, maar er zit erg veel suiker in. Drink er daarom niet teveel van.

Zoek je lekkere drankjes in Thailand, dan is er voor ieder wel wat wils te vinden. Of je nu behoefte hebt aan normale koffie of thee of juist iets totaal anders wilt proberen, in Thailand kom je volop met nieuwe drankjes in aanraking. Lees ook meer over de lekkerste Thaise gerechten.

Meer blog artikelen