Vakantie naar Thailand met Kerst

Vakantie naar Thailand met Kerst feature image 01

Samenvatting Artikel

Wanneer je eens iets anders wil doen tijdens de winterperiode en Nieuwjaar graag eens ergens anders viert, dan is een vakantie in Thailand met kerst een echte aanrader. Het is niet alleen een echte aanrader, maar het zorgt ook voor mooie vooruitzichten.

Weten dat je kerst en nieuwjaar gaat vieren in het zonnetje en in de warmte is een heerlijk vooruitzicht. Toch kan het raar zijn om effectief te gaan vertrekken, wanneer de periode dichterbij komt.

Je bent namelijk altijd gewend geweest om de feestdagen in eigen land te vieren en dan ben je plots heel ver weg.

Bangkok, wereldstad

Wanneer je op rondreis gaat in Thailand, dan moet je reis natuurlijk beginnen in een wereldstad van formaat en dat is de hoofdstad Bangkok. Er valt zoveel te beleven in de wereldstad, dat je vaak niet weet waar eerst te beginnen. Dit maakt ook echt niet uit, er is zoveel te doen, dat je van alles wel wat kan proeven. Zo kan je heerlijke boottochten maken, tempels bezoeken en allerlei leuke marktjes afwandelen. De heerlijke etenskraampjes, winkels en restaurantjes doen je uitkijken naar een heerlijke lunch of diner!

Genieten van de natuur

Als je een echte natuurliefhebber bent, kan je je hart ophalen in Thailand, want het barst hier van de prachtige natuur. Het Khao Yai National Park, dat ten oosten ligt van Bangkok, is een echte aanrader. Wanneer je hier naartoe gaat, kan je een tussenstop maken in de koningsstad Ayutthaya. Dit is een oude stad waar heel mooie tempels te bewonderen zijn. De belangrijkste bezienswaardigheid mag je er zeker niet missen: de Wat Mahathat. Wanneer je in het park bent aangekomen, zal je tal van vogelsoorten zien, trek je door dichtbegroeide bossen en klauter je terug naar beneden over een pad naar de rivier. De waterval die daar te zien is, is het bekijken waard.

Oud en nieuw in Bangkok

Oud op nieuw vieren in Bangkok, daar kijk je natuurlijk naar uit. Na al het voorgaande te hebben kunnen bewonderen, kan je terugreizen naar Bangkok om daar oudjaar te vieren. Je kan er vanop een rooftop genieten van het prachtige vuurwerk. Dit is een absolute aanrader en wat je moet meegemaakt hebben wanneer je op vakantie Thailand met kerst bent! Iets dat je moet kunnen afvinken op je bucketlist!

Ontspannen op nieuwjaarsdag

Wanneer je het jaar relaxed wil inzetten, kan je op nieuwjaarsdag gaan genieten van een van de prachtige stranden in Thailand. Het is mogelijk om terug te vliegen naar het zuiden van Thailand, met een binnenlandse vlucht, duurt dit niet lang. Krabi is bijvoorbeeld een echte aanrader om de eerste dag van het nieuwe jaar in te zetten. Het bevindt zich in het groene zuiden van het land en het heeft een heel lang wit strand. Je kan er lekker zonnen, zwemmen en snorkelen in de zee. Van daaruit kan je nog even het eiland Koh Mook bezoeken, hier geniet je van de typische Thaise sfeer.

Meer blog artikelen