Rondreis plannen naar Thailand

Rondreis plannen naar Thailand feature image 01

Samenvatting Artikel

Wanneer je nog op zoek bent naar een vakantiebestemming en je van prachtige natuur, mooie eilanden en cultuur houdt, dan is Thailand voor jou de ideale bestemming!

Thailand is heel populair, zowel voor groepsreizen, backpackers, maar evengoed om in je eentje te gaan verkennen. Het is bovendien een erg goedkoop land, wat het nog eens zo interessant maakt. Maar hoe begin je nu aan een rondreis in Thailand?

Via Travel 2 Thailand kan je een rondreis samenstellen met bouwstenen en complete rondreizen dus je kan een ”zeer unieke droomreis” helemaal zelf inplannen, dit scheelt vaak ook veel in de portemonnee. Met dit artikel wordt een rondreis Thailand zelf plannen een makkie!

Start in Bangkok

Hoe jouw reis naar Thailand zal verlopen, heb je natuurlijk helemaal zelf in de hand. Dit hangt natuurlijk af van wat je allemaal graag wil zien en hoe lang je de tijd hebt om er te verblijven. Wanneer je aankomt in Thailand, start je in Bangkok en vanaf daar kan je reis verschillende routes aannemen. Ben je een grote liefhebber van de jungle?

Dan moet je zeker naar Chiang Mai en of Pai. Ben je meer voor paradijselijke stranden? Dan zou je meer naar het zuiden van Thailand kunnen gaan. Houd je van cultuur en wil je tempels bewonderen? Dan zijn de steden Ayutthaya, Bangkok en Sukhothai zeker aanraders. Ook feesten kunnen ze in Thailand, het wereldbekende Full Moon Party wordt namelijk gegeven in Koh Phangan.

Hou hier rekening mee

In Thailand zijn de afstanden tussen de gebieden en bezienswaardigheden die er te zien zijn, best groot. Waar je dus zeker rekening mee moet houden als je aan een rondreis Thailand zelf plannen begint, is hoeveel tijd je hebt en hoelang je telkens onderweg gaat zijn. Je bent namelijk met vakantie en het is niet fijn om de hele tijd onderweg te zijn.

Bovendien kost het vervoer ook wel wat en dan gaat de prijs van jouw vakantie wel beginnen op te lopen. Wanneer je twee weken naar Thailand gaat, is het niet aangeraden om zowel het noorden als het zuiden van Thailand te gaan bezichtigen. Dit doe je het best wanneer je een maand tot 6 weken de tijd hebt. Houdt er ook rekening mee dat hoe langer je bijvoorbeeld in een hotel verblijft, hoe goedkoper de prijzen zullen zijn.

De beste reistijd voor een rondreis in Thailand

Thailand is in elke periode van het jaar een fijne bestemming. Wanneer je een rondreis Thailand zelf plannen gaat, wordt er aangeraden om te gaan in het droge seizoen. Je wilt natuurlijk niet de hele tijd in de regen zitten. Het beste kan je dus gaan in de maanden november tot en met februari. Veel mensen gaan er toch in de zomer naartoe, dit in de maanden juni tot en met september.

Dit is natuurlijk ook zeer fijn, hoewel je dan meer rekening moet houden met regen, zeker wanneer je in het zuiden van Thailand bent. Met deze tips en informatie kan jij hopelijk de beste rondreis in Thailand voor jezelf plannen!

Meer blog artikelen