Rondreizen: hierop moet je letten

Rondreizen hierop moet je letten feature image 01

Samenvatting Artikel

Ben je van plan om te gaan rondreizen? Er is niets leukers dan de wereld te ontdekken. Wel zijn er een aantal dingen waar je zeker op moet letten als je gaat rondreizen. Benieuwd welke zaken dit zijn? Lees snel verder en ontdek waar je op moet letten bij rondreizen.

Stippel de route uit

Voordat je gaat rondreizen, is het zeker aan te raden om je wereldreis route goed uit te stippelen. Pak een wereldkaart en markeer alle plaatsen die je wilt bezoeken. Zoek plaatsen die dicht bij elkaar liggen en waarbij het makkelijk is van de ene plaats naar de andere te reizen. Bekijk ook goed wat het weer en klimaat van iedere plek is, zodat je hier rekening mee kunt houden.

Boek je rondreis

Zorg ervoor dat je van tevoren je vluchten, accommodatie en activiteiten die je wilt bezoeken geboekt hebt. Stel dat je een specifieke activiteit wilt ervaren, dan is het zeker aan te raden om dit vooraf te reserveren. Zo weet je zeker dat er plek voor je is. Het is aan te raden alleen de belangrijkste vluchten van te voren te boeken. Denk aan de verre vluchten van Azië naar de VS. Boek later de kortere vluchten. 

Zorg ervoor dat je geldzaken goed geregeld zijn

Heb je wat geld opzij gezet voor je wereldreis, tickets geboekt en al een planning gemaakt, dan is het ook aan te raden om na te denken over je geldzaken. Bedenk wat je het beste kunt doen in geval van nood. Zorg ervoor dat je onderweg geen problemen met je budget hebt en bewaar het grootste deel van je geld op een bankrekening die niet via je kaart toegankelijk is, maar wel online. Zorg er ook voor dat je pas goed beveiligd is en pin alleen geld via je pincode.

Haal de benodigde vaccinaties

Het is erg belangrijk dat je gezond blijft terwijl je aan het rondreizen bent. In veel landen zijn er ziektes en aandoeningen waar in Nederland geen sprake van heb. Daarom moet je zeker checken welke inentingen je nodig het voor de landen waar je naartoe wilt reizen. Wacht ook zeker niet met het halen van je vaccinaties, want sommige vaccinaties werken pas na enkele maanden. Er zijn ook vaccinaties die herhaald moeten worden. Ook zijn er landen die je niet toelaten als je niet over bepaalde vaccinaties beschikt. Zorg er dus voor dat je alle benodigde vaccinaties gehaald hebt, zodat je zorgeloos aan je rondreis kunt beginnen.

Regel je visa

Ga je rondreizen, dan is het van belang een visa te regelen. Als reiziger moet je vaak een visum aanvragen om verschillende landen te bezoeken. Doe van tevoren onderzoek en vraag een visum aan voor de landen waarvoor je deze nodig hebt. Het is voor enkele landen moeilijk om een visum te verkrijgen. En soms kan dit alleen vanuit het eigen land, bij een ambassade. Het is dan ook belangrijk dit te regelen voordat je met het vliegtuig op pad gaat. Ook dien je in bezit te zijn van een geldig paspoort. Je paspoort dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn om het einde van je reis te dekken. Veel landen laten je niet binnen wanneer je paspoort minder dan 6 maanden geldig is. Zorg er dan ook voor dat je paspoort minstens 1,5 jaar lang geldig is. 

Vergeet je reisverzekering niet

Zorg er ook voor dat je een reisverzekering hebt. Er zijn mensen die zonder reisverzekering naar het buitenland reizen, maar ze nemen daarmee wel een risico. En dat is niet aan te raden. Zorg dat je een goede reisverzekering afsluit die je dekt voor verloren bagage, ziektekosten, annuleringen van reizen en andere dingen die je nodig hebt op jouw rondreis.

Wij wensen je een fijne rondreis toe!

Meer blog artikelen