Sukhothai

Samenvatting Artikel

Sukhothai ligt circa 427 km ten noorden van Bangkok en bestaat uit een nieuwe en oude stad. Het oude Sukhothai, dat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat, ligt ten westen van de moderne stad.

In de “nieuwe” stad vindt men voornamelijk accommodaties en winkels.

Voorbeeld Historische stad Sukhothai en bijbehorende historische steden

Bezienswaardigheden / activiteiten

Historische Park Sukhothai. Dit schitterende Historische Park ligt circa 13 km van de “nieuwe” stad. De oude stad herbergt circa veertig tempelcomplexen. Deze Koninklijke Stad wordt omgeven door grachten en muren. Het park is een must bij een bezoek aan Thailand. Het Historische Park heeft een oppervlakte van circa 70 km2. Het is mogelijk om dit park te verkennen per fiets, bij de Oostelijke poort. Maak een proefrit om de fiets te testen en begin zo vroeg mogelijk om de middaghitte te vermijden.

Festivals

Loy Krathong is een feest bij de eerste volle maan van november om het einde van de regentijd en de grote rijstoogst te vieren. Het feest wordt overal in Thailand gevierd, maar het uitbundigst in het oude Sukhothai. In het donker worden er krathongs, kommetjes van bananenblad met daarin een kaars, te water gelaten. 

Bereikbaarheid

Vanuit Bangkok is Sukhothai per vliegtuig bereikbaar. Het is eventueel ook mogelijk om vanuit Bangkok per trein naar Phitsanulok te reizen en vanuit daar een bus te pakken naar Sukhothai. Naar alle plaatsen rijden bussen en de wegen tussen de bezienswaardigheden zijn goed.