Pattaya

Samenvatting Artikel

Pattaya behoort tot één van de meest geliefde badplaatsen van Azië en ligt op circa
140 kilometer ten zuidoosten van Bangkok. Pattaya’s relaxte en tropische sfeer staat voor een onvergetelijke vakantie. Accommodaties variëren van luxe aan de zee gelegen hotels tot simpele pensions. Er zijn vele excursiemogelijkheden, volop watersportmogelijkheden, tennis en golf. Het nachtleven is bekend over de hele wereld.

Pattaya is in enkele tientallen jaren uitgegroeid van een slapend vissersdorp tot een bruisende plaats. Pattaya omvat drie baaien, het rustige Naklua baai, ten noorden van het Pattaya strand, het levendige Pattaya Beach en rond de zuidelijke landtong van Pattaya, Jomtien Beach.

Het belangrijkste strand( Pattaya Beach) is circa 3 km lang en kijkt uit over de baai waar boten vertrekken naar nabijgelegen eilanden. Het loopt parallel aan een fraaie promenade en strandweg met bomen. Het centrale gedeelte van Pattaya, Walking Street, is ’s avonds een wandelpromenade.

Voorbeeld Pattaya stad

Bezienswaardigheden / Activiteiten in Pattaya

  • Er zijn genoeg sportmogelijkheden zowel op het land als op het water. Zoals paardrijden, golfen, karting, tennissen, diepzeevissen, scubaduiken en zelfs auto- en motorracen.
  • De papegaaivis is goed te zien in de zee bij Pattaya.
  • Golfers kunnen hier terecht op de mooie 9 en 18-holes golfbanen in de omgeving. Bij de meeste banen kunnen schoenen, clubs en andere benodigdheden worden gehuurd. Greenfee en de kosten voor de caddy zijn over het algemeen redelijk.

Bezienswaardigheden / Activiteiten buiten Pattaya

  • Vele mogelijkheden voor dag-excursies.
  • Mini Siam: hier vinden we reproducties van archeologische vondsten en van oude gebouwen in Thailand zoals Khmer tombes. Ook gebouwen als de Eifeltoren, het Sydney Opera House en het Vrijheidsbeeld zijn hier in het klein te bewonderen.
  • Million Years Stone Park, de Pattaya Crocodile Farm en het Elephant Village. Het dorp heeft getrainde olifanten die shows opvoeren.
  • Jomtien Beach ligging rond de zuidelijke landtong van Pattaya is circa 14 km lang. Hier is het een stuk rustiger dan het strand van Pattaya. Hier kunt goed waterskiën, jetskiën, windsurfen, zeilen, parasailen, zeevissen en diepzeeduiken. Zelfs met een onderzeeboot kun je het rif verkennen. Jomtien heeft ook een aantal langs het strand gelegen hotels, bungalowcomplexen en restaurants. Ook eetkraampjes zijn hier in overvloed.

Bereikbaarheid

Pattaya is vanaf Bangkok in circa twee uur te bereiken met de bus (via Bang Na, Bang Pakong, Chon Buri en Si Racha). Ieder half uur vertrekt een bus van de noordelijke terminal naar Pattaya. Adres: Ekkamai Sukhumvit Soi 63. De spoorwegen bieden vanaf Bangkok Hualampong Station een dagelijkse verbinding.

Reizen binnen Pattaya is eenvoudig met de pickups die constant over Beach Road en Second Road rijden. Het is goed te doen om de omgeving van Pattaya op eigen gelegenheid te verkennen. Er zijn genoeg plaatsen waar u motorfietsen, auto’s en jeeps kunt huren.