Krabi

Samenvatting Artikel

Krabi is een provincie in het zuiden van Thailand aan de Andaman Zee. De hoofdstad Krabi is vernoemd naar een zwaard(krabi) dat dichtbij zou zijn gevonden. Het oude vissersplaatsje is rustig, maar heeft een gezellige boulevard. De mooiste stranden en gezellige restaurantjes en winkels kunt u vinden aan Ao Nang Beach. Vanuit deze bekende vissersplaats, vertrekken veerboten naar de eilanden Koh Lanta en Koh Phi Phi. Bij de provincie horen ook de 130 eilanden in de Andaman Zee.

Voorbeeld Krabi strand

Bezienswaardigheden

  • Krabi wordt omringd door hoge kalksteenrotsen. Ze zijn het symbool geworden van de provincie. De kalksteenrotsen zijn voor vele herkenbaar uit de James Bond film “The man with the Golden Gun” (opgenomen in de Phangngabaai). De kalksteenrotsen en mangroven kun je met een gehuurde longtail-boot verkennen. De kalksteen rotsen vormen een uitdaging om te beklimmen. Alleen vanuit Krabi en Koh Phi Phi zijn er georganiseerde rotsbeklimmingen.
  • Krabi kent een bergachtig landschap, afgewisseld met plateaus. Krabi heeft ook veel gecultiveerde gewassen zoals rubberbomen, mango’s, kokospalmen en koffiestruiken.
  • De Krabi-rivier stroomt vijf kilometer door de stad en vormt een waterval in Tambon Pak Nam.
  • De Tijgergrot Tham Sua ligt drie kilometer van Krabi-stad. In de grot zouden stenen pootafdrukken van tijgers te vinden zijn.
  • Bij het Boeddhabeeld boven op de rots van Wat Tham Sua heb je een schitterend uitzicht.
  • Op circa 18 kilometer ten noordwesten van Krabi vind je een schitterend strand met casuarina-bomen. Het is een populaire plek onder de lokale bevolking, vooral in het weekeinde. Er is accommodatie op het strand aanwezig.

Festivals

  • Het Andaman Zee Festival vindt plaats in november en viert de opening van het toeristenseizoen in Krabi met onder meer watersport-wedstrijden en culturele shows.
  • Op Koh Lanta vindt gedurende de volle maan in de zesde en elfde maand het ritueel van de Sea Gipsies van Chao Le plaats. Zij komen samen op het strand van Ban Saladan Village, waar ze hun beroemde Rong Ngeng dansen rondom hun boten. Die laten ze wegdrijven om voorspoed en geluk af te smeken.

Bereikbaarheid

Vanaf Bangkok circa 950 kilometer. Krabi beschikt over een internationale luchthaven. Vanaf Bangkok is er dagelijks een verbinding met Thai Airways. Dagelijks vertrekken bussen van Bangkok naar Krabi vanaf de zuidelijke busterminal. De reis duurt ongeveer 12 uur.

Per trein moet je vanaf Bangkok naar een van de volgende plaatsen reizen: Trang, Phun Pin of Thung Song. Van daaruit rijden bussen naar Krabi.