Koh Samui

Samenvatting Artikel

Met een oppervlakte van circa 250 km2 en ligt op circa 400 km van Bangkok. Koh Samui is het derde eiland van Thailand, na Koh Phuket en Koh Chang. Koh Samui stond bekend als de grootste kokosplantage ter wereld tot in de jaren zeventig. Inmiddels is het toerisme de belangrijkste bron van inkomsten. De prachtige stranden en het bruisende nachtleven van Chaweng en Lamai aan de oostkust trekken toeristen over de hele wereld.

Voorbeeld Koh Samui strand

Bezienswaardigheden

  • Chaweng, het mooiste en circa 5 km lange zandstrand, tevens het drukste. Er staan luxe hotels en talloze vakantiehuisjes er komen ook veel rugzaktoeristen. Er is veel te doen rond dit strand, kanoen, windsurfen, diepzeeduiken.
  • Aan de noordkant van Chaweng ligt een ondiepe stille lagune, ideaal voor gezinnen met kinderen om te zonnebaden en zwemmen. In Chaweng zijn supermarkten, fiets- en autoverhuurbedrijven te vinden.
  • Lamai het tweede strand van Samui, zijn vele restaurants, bars en nachtclubs te vinden. Er staan ook nog enkele oude teakhuizen met rieten dak.
  • Ko Faan, een brug verbindt de oostpunt van het strand met het eilandje, waar de grote circa 12 m hoge met bladgoud bedekte boeddha staat. The Big Boeddha op Koh Samui moet je gezien hebben.
  • Daarnaast heeft het eiland koraalriffen in Laem Sed en Tong Takien, watervallen, fallische rotsformaties ten zuiden van Lamai baai, vlindertuinen, een honingboerderij, een kruidentuin in Ban Makam en een apentrainingscentrum in Ban Khao Phra.
  • Vanuit Bophut vaart er dagelijks een veerboot naar Hat Rin, een strand op Ko Pha Ngan.
  • Dit eiland circa 7 km van Ko Samui, is tropisch met een woest en bebost binnenland, fijne zandstranden en toegankelijke koraalriffen.

Een mooie dagtocht vanuit Ko Samui

Het nationale zeepark, Angtohon omvat 40 eilanden, op ongeveer twee uur varen van Koh Samui. Angthong was vroeger het domein van de Thaise marine. Sinds 1980 is het een Nationaal park en toegankelijk voor het publiek. Er zijn vele diersoorten te bewonderen zowel op het land als in het  water.

Bereikbaarheid

Bangkok Airways vliegt dagelijks enkele keren direct van Bangkok naar Koh Samui. Koh Samui is te bereiken per ferry, speedboot of autoferry van Ban Don (Surat Thani stad) en Don Sak (Khanom district).