Koh Phi Phi

Samenvatting Artikel

Koh Phi Phi is een eilandje, 40 km ten zuiden van Krabi-stad. Het eiland bestaat eigenlijk uit twee eilanden Phi Phi Don en Phi Phi Ley. Beide maken deel uit van het Nationaal Park Phi Phi-Hat Nopparat Thara. Koh Phi Phi was vooral bij backpackers en duikers erg in trek, vanwege de relaxte sfeer en kleinschalige opzet, vanwege de schitterende heldere zee en goede duikmogelijkheden. Het is nog steeds kleinschalig en niet alleen meer voor de backpackers. In de loop der jaren zijn er een aantal goede accommodaties bijgekomen. Het is de ideale plaats om helemaal tot rust te komen.

Voorbeeld Koh Phi Phi eiland

Bezienswaardigheden

  • Koh Phi Phi Don is het grootste eiland en staat bekend om haar fraaie, witte zandstranden en koraalriffen. Ten noordoosten van Phi Phi Don zijn de beste duik-en snorkelgebieden van Thailand.
  • Het vissersdorpje Ban Ton Sai. Hier bevinden zich leuke eethuisjes en vakantiehuisjes. In de omgeving van het dorpje zijn een aantal hotels gevestigd.   
  • Koh Phi Phi Don is na Phuket het meest populaire reisdoel langs de Andamaanse kust, en vooral vanaf eind november tot eind maart is het er bijzonder druk. 
  • Het onbewoonde eilandje Phi Phi Ley heeft diepe grotten die een broedplaats vormen voor duizenden vogels en de zgn. Viking Cave met prehistorische muurschilderingen. Phi Phi Ley is bekend geworden door de film ’the Beach’ met Leonardo di Caprio. De film is opgenomen op Maya Bay beach.  Phi Phi Ley is nog redelijk ongerept en in de baaien kunt u uitstekend duiken en snorkelen. 
  • De Phi Phi Islands behoren tot een nationaal park met een totale oppervlakte van 390km2. Kenmerkend voor de eilandengroep is de steil uit zee oprijzende rotsen en een dichtbegroeid heuvellandschap. Klimmers worden aangetrokken door de adembenemende kalksteenkliffen.

Bereikbaarheid

Met de veerboot vanaf Krabi of Phuket stad.