Koh Pha Ngan

Samenvatting Artikel

Koh Pha Ngan ligt circa 7 kilometer te noorden van Koh Samui en circa 40 kilometer van Koh Tao. Het eiland Koh Pha Ngan heeft tropische hagelwitte zandstranden, kristalhelder water, toegangelijke koraalriffen en een woest, bebost binnenland. Het eiland is veel minder toeristisch dan Koh Samui. Een groot deel van Koh Pha Ngan is slechts bereikbaar over zee. Hier genieten rugzaktoeristen van het vrije leven in rotanhutten aan idyllische baaien. Er zijn ook een tal van luxe resòrts op het eiland te vinden.
Al met al een unieke bestemming.

Voorbeeld Koh Pha Ngang strand

Bezienswaardigheden

  • Tong Sala, de toegangspoort tot Koh Pha Ngan. In deze havenplaats zijn winkels te vinden waaronder andere een bank.
  • Hat Rin circa 10 kilometer van de hoofdstad Tong Sala.
  • Hat Rin ligt op een landtong hier staan de meeste vakantiehuisjes. Hier zijn twee brede zandstranden te vinden.
  • Chaloklam, hier wonen traditionele vissers. Is bekend om zijn gedroogde vis.
  • De baaien Tong Nai Pan Yoi en Tong Nai Pan Yai in het noordoosten, hier kun je genieten van een schitterend landschap.
  • Bij Tansadet ligt de grootste beek en waterval van het eiland. De beek heeft twee watervallen, Sampan en Daeng en zijn geschikt om in te zwemmen. Wie ze wil zien moet wel flink klimmen, maar het is de moeite waard.

Festival

Bekend zijn de Full Moon party’s. Het maandelijkse strandfeest ter gelegenheid van de volle maan. Het feest begint als het donker is en duurt tot na zonsopkomst.

Bereikbaarheid

Per boot via Koh Samui, er is ook een bootverbinding naar Koh Tao.