Chanthaburi

Samenvatting Artikel

Chanthaburi ligt circa 245 km van Bangkok. Deze welvarende en vriendelijke plaats, omringd door peper- en rubberplantages is een van de aardigste steden in Thailand.

Er zijn vele verschillende invloeden te zien, de Vietnamese wijk aan de rivier langs de Rim Nam Road staan veel houten winkel-huizen. Een katholieke kathedraal in Franse stijl, het is de grootste kathedraal van Thailand, een erfstuk van de Franse bezetting.

Voorbeelden Chanthaburi

Bezienswaardigheden

  • De edelsteenwijk (talat phloi) trekt handelaars uit de hele wereld. Elk weekeinde worden stenen uit Birma, Cambodja en de provincie Chanthaburi verhandeld in stalletjes op straat.
  • Wat Khao Sukim circa 20 km van Chanthaburi. Deze enorme wat ligt hoog op een heling van de berg Sukim. De tempel is bereikbaar via een kabelbaan of met de naga’s versierde trap.
  • Nationaal Park Khao Sabap (135km2 groot), ligt circa 15 km van Chanthaburi. Het park omvat het vruchtbaarste regenwoud van heel Thailand. Er leven meer dan 150 vogelsoorten en 32 zoogdieren waaronder de kraagbeer, de tijger, de nevelpanter en de makaak. Ook in het park aanwezig watervallen, waarvan de Phliuwaterval de indrukwekkendste is.

Festivals

Elk jaar worden er in de aangrenzende provincies fruitfeesten gehouden: in Rayong, Trat en Chanthaburi. Deze vinden plaats afhankelijk van de oogsttijd in mei of juni. Voor bezoekers worden er tevens culturele programma’s en tentoonstellingen van plaatselijk handwerk verzorgd.