Cha am en Hua hin

Samenvatting Artikel

De badplaatsen Cha-Am en Hua Hin hebben de beste stranden van de noordelijk golf. De plaatsen liggen circa 25 kilometer van elkaar, op circa 200 kilometer ten zuid-westen van Bangkok. De Thaise koninklijke familie is regelmatig te vinden in het zomerverblijf Klai Kangwon in Hua Hin. Hua Hin is de oudste badplaats van Thailand.

Cha-Am

Cha-am ligt in de provincie Phetchaburi en Hua Hin in Prachuap Khiri Khan. Het is een oud vissersdorpje wat in de loop van de jaren is veranderd in een vriendelijke vakantieplaats met goede accommodaties. Het strand is er breed en de zee veilig om in te zwemmen. Op het prachtige witte zandstrand van Cha-am zijn veel Thaise families te vinden. Ook is dit strand voorzien van restaurantjes met Thaise gerechtjes en drankjes. Aan het eind van de strandweg ligt de vissershaven met veel (vis)restaurants. Hier komen de Thais speciaal voor naar Cha-Am toe.

Voorbeled Cha-Am

Hua Hin

Aan het lange zandstrand liggen comfortabele hotels en er zijn overal winkeltjes, bars, restaurants en golfbanen. Je kunt hier dus gemakkelijk met je gezin naartoe. Het was de eerste badplaats van Thailand. De spoorlijn vanuit Bangkok, die in 1911 klaar was, maakte de 190 km naar de kust gemakkelijk te overbruggen en stond aan de basis van het succes van Hua Hin. Het is een snel groeiende badplaats, waar steeds meer toeristen voor korte of langere tijd hun vakantie doorbrengen.

Als je sfeer wilt proeven van Hua Hin uit de jaren twintig, dan ga je naar het Railway Hotel, tegenwoordig Hotel Sofitel Central. Geheel in de oorspronkelijke staat terug gebracht. Voor het herstel werden het hotel en de omgeving gebruikt in de film The Killing Fields. Het nachtleven in Hua Hin bestaat uit wat bars en een disco in het Hilton, dus je kunt ’s avonds laat zeker genieten van een drankje.

Voorbeled Hua Hin

Bezienswaardigheden buiten Cha – Am en Hua Hin

  • Ten noorden van Cha-am ligt Phetchaburi, een van de oudste steden van Thailand. Phetchaburi biedt de 17de eeuwse Wat Yai Suwannaram (beroemd om zijn originele muurschilderingen), vijf Khmer-prangs in Wat Kamphaeng Laeng (Khmer tempel uit de 12de eeuw).
  • Het Kao Sam Roi Yot National Park vormt een boeiende dagtocht. Dit kleine natuurpark ligt op het smalste gedeelte van het Thaise schiereiland aan de Golf van Thailand. In het gebied zijn wandelroutes uitgezet en komt u indrukwekkende grotten tegen. Het park staat bekend om de opvallende klakstenen pieken, die kaarsrecht uit de moerassen oprijzen en soms wel 650 m hoog zijn. Tussen augustus en april strijken hier miljoenen trekvogels neer op weg van Siberië naar Sumatra en Australië.

Bereikbaarheid

Cha-Am en Hua Hin zijn vanuit Bangkok gemakkelijk te bereiken per auto, bus en de trein. Met de trein van Bangkok naar Hua Hin kost je 3 tot 4 uur. Hua Hin beschikt zelfs over een klein vliegveld.