Bangkok

Samenvatting Artikel

Alle vakantiegangers komen en vertrekken weer vanaf de hoofdstad Bangkok. Bangkok is een absolute must. Het is een drukke, uitbundige metropool met ruim 7 miljoen inwoners. Bangkok heeft veel te bieden: een bruisend uitgaansleven, markten, restaurants, wats, musea en parken. Bangkok groeit explosief en het is een van de opwindendste steden ter wereld. Het verkeer zit 24 uur per dag vast en de chaos is overweldigend, maar wat een fascinerende wereldstad.

Er is van alles te doen, te zien en te koop. Hier komen zelfs de meest doorgewinterde reizigers aan hun trekken. Bangkok, gesticht in 1782 door Rama I, en wordt Thai Krung Thep “stad van de Engelen” genoemd, een afkorting van de volledige naam van meer dan 150 letters. De stad heeft bezoekers veel te bieden: een bruisend uitgaansleven, markten, restaurants, wats, musea en parken.  Krung Thep (Stad der Engelen) zoals Thai de hoofdstad ook wel noemen, telt tal van bezienswaardigheden zoals de Wat Phra Kaeo (de Tempel van de Smaragden Boeddha). Het tempel- en paleiscomplex is een prachtige, overdadig gedecoreerde verzameling gebouwen. Het magnifieke Grand Palace en Wat Phra Kaeo een complex in het grotere complex van de Grand Palace. De Wat Pho (16e eeuw) is een van de oudste tempelcomplexen in de hoofdstad, beroemd om zijn traditionele geneeskunst en Massage-instituut.

Bouwstenen reizen naar Thailand feature image 01

Voorbeeld Bangkok Stad

Bezienswaardigheden

 • Wat Saket en de Gouden Berg is een van de oudste tempels in Bangkok. Bezoekers komen vooral naar het terrein om de heuvel met de gouden toren te beklimmen. De trap leidt naar een klein heiligdom op de top. Vanaf de galerij heb je een mooi uitzicht op de Grand Palace, Wat Pho en Wat Arun.
 • De Grand Palace, het voormalige koninklijk paleis, is een ‘must see’.
 • De Smaragden Boeddha is het meest vereerde beeld in Thailand, gelovigen brengen hier hun offers.
 • Rond het Sanam Luang, het ovale plein voor de Grand Palace, vinden we onder meer het museum voor moderne kunst, de Thammasat Universiteit en het Nationaal Museum. 
 • Wat Pho, de Tempel van de Liggende Boeddha, grenst aan het Grand Palace.
 • Het enorme, met goud bedekte beeld is 46 meter lang.
 • De voetzolen van de Boeddha zijn met parelmoer ingelegd.
 • Wat Pho is nu een centrum voor traditionele geneeskunst. Wat Pho beschikt ook over de meest gerespecteerde massageschool Nuat Paen Boran (traditionele Thaise massage). Bezoekers kunnen zich laten masseren of zich in de kunst bekwamen tijdens een 10- of 15 daagse cursus.
 • De Wat Arun, genoemd naar Aruna de Indiase god van de dageraad aan de Chao Phraya is beroemd vanwege de met stukjes porselein ingelegde 79 meter hoge centrale pagode. De stijl is afgeleid van de Khmer-architectuur en is uniek in Thailand. Dusit Park met het daarin gelegen Vimanmek Palace (het Hemelse Onderkomen) is het grootste gebouw ter wereld van teakhout. Een bezoek aan het park en de dierentuin duurt gemakkelijk een hele dag.
 • Wat Traimit is vooral bekend als onderkomen van het grootste massief gouden boeddhabeeld ter wereld. Het 4 m hoge Sukhothai-beeld uit de 13e eeuw is gemaakt van 18-karaats goud en weegt 5 ton, gelegen in Chinatown.
 • Wat Benchamabophit, de Marmeren Tempel, de laatste grote tempel die werd gebouwd.
  Bij de tempel kunt u allerlei rituelen bijwonen. Hier zijn veel Boeddhistische monniken aanwezig.

Het mooiste zicht op Bangkok krijg je vanaf de rivier en dan vooral ’s avonds. Een ‘river dinner cruise’ is een ideale manier om een smakelijke maaltijd met een fantastisch uitzicht te combineren.