Reizen naar Thailand: deze inentingen neem je

Reizen naar Thailand deze intentingen neem je feature image 01

Samenvatting Artikel

Ga je binnenkort door Thailand reizen? Als je door Thailand gaat reizen, zijn er verschillende soorten inentingen die je vooraf moet halen. De kans is daar immers groter dat je ziek wordt. Welke inentingen zijn dit precies en waar zijn ze voor? In dit artikel vertellen wij je meer over de inentingen die je moet halen als door Thailand wilt reizen. Lees snel verder voor meer informatie over de belangrijkste vaccinaties voor je reis naar Thailand.

DTP-vaccinatie

Ga je reizen door Thailand, dan moet je zeker een DTP-vaccinatie halen. De DTP-vaccinatie biedt bescherming tegen diverse infectieziekten, tetanus, difterie en polio. Veel Nederlanders hebben als kind al meerdere keren een DTP-vaccinatie gehad. Dit wordt aangeboden in het Rijksvaccinatieprogramma. Een DTP-vaccinatie biedt 10 jaar bescherming. Ben je meer dan 10 jaar geleden voor het laatst ingeënt, dan is het zeker aan te raden nogmaals een vaccinatie te behalen als je naar Thailand reist. Door deze vaccinatie te halen, heb je weer 10 jaar voldoende bescherming tegen diverse ziektes. Als je nog niet eerder een DTP-vaccinatie behaald hebt, dien je 3 injecties te behalen voordat 10 jaar beschermd bent.

Hepatitis A-vaccinatie

Ook een hepatitis A-vaccinatie moet je behalen. Deze vaccinatie beschermt je tegen hepatitis A. Door je eenmalig in te laten enten, ben je 1 jaar beschermd. Laat je echter een tweede inenting zetten, dan ben je wel 30 jaar beschermd. Ga je naar Thailand, dan is deze vaccinatie verplicht. De hepatitis A-vaccinatie beschikt over gedode virusdeeltjes van het hepatitis A. Wanneer je een injectie met het vaccin hebt gehad, zal je lichaam antistoffen aanmaken tegen hepatitis A. Wanneer je vervolgens in het echt met hepatitis A in aanraking komt, zal je lichaam dit virus beter kunnen bestrijden. Veel mensen ontwikkelen al binnen 30 dagen antistoffen tegen hepatitis A. 

BMR-vaccinatie

De BMR-vaccinatie is ook verplicht bij een reis naar Thailand. De BMR-vaccinatie biedt bescherming tegen bof, mazelen en rodehond. Dit vaccin voorkomt deze ziektes. Wie niet nog eerder een BMR-vaccin heeft gehad of risico loopt, wordt aangeraden om dit vaccin te halen. Zeker als je naar Thailand gaat, waar de kans op mazelen veel groter is. BMR-wordt al aangeboden in het Rijksvaccinatieprogramma. Na slechts 1 injectie heb je al levenslange bescherming tegen BMR.

Houdt er rekening mee dat de prikplek wat rood kan worden en kan opzwellen. Dit gaat echter vanzelf over. Ben je zwanger en wil je een BMR-vaccinatie nemen? Over het nemen van dit vaccin tijdens de zwangerschap is nog te weinig bekend. Daarom is het niet zeker dat dit vaccin veilig is voor zwangere vrouwen en hun ongeboren kindje. Wanneer je zwanger bent, is het dan ook zeker aan te raden dit met een arts of apotheker te bespreken. Dit geldt ook als je binnenkort zwanger wilt worden. Met je arts kun je bespreken wat het risico is voor de baby bij een vaccinatie en wat het risico is als je niet kiest voor een BMR-vaccinatie.

Meer blog artikelen