Deze rondreizen zijn er in Thailand

Deze rondreizen zijn er in Thailand feature image 01

Samenvatting Artikel

Van plan om een rondreis door Thailand te maken? Thailand is een van de meest geliefde bestemmingen als het gaat om het maken van rondreizen door Zuidoost-Azië. En dat is ook niet zo vreemd, want Thailand is werkelijk een prachtig land waar je veel mooie ervaringen te wachten staan. 

Ontdek de boeddhistische cultuur van het land, proef het heerlijke Thaise eten en maak kennis met de vriendelijke lokale bevolking om de echte Thaise sfeer te ervaren. Wat rondreizen door Thailand ook zo populair maakt, is dat de bestemming vrij goedkoop is. Voor weinig geld kun je als toerist een erg fijne vakantie hebben daar. En omdat er zoveel te zien is, denken wij dat je zeker vaker op rondreis door Thailand wilt gaan. Maar welke soorten rondreizen zijn er in Thailand? In dit artikel vertellen we je daar meer over.

Soorten rondreizen

Thailand is een van de meest populaire bestemmingen om te gaan backpacken, maar je kunt er ook uitstekend terecht voor een rondreist. Je hebt verschillende soorten rondreizen. Zo kun je kiezen voor een groepsrondreis of een individuele rondreis. Op deze manier zie je in relatief korte tijd veel van Thailand.

Het aantal aanbieders van rondreizen is erg groot. Het beste wat je kunt doen, is dan ook vooraf bedenken welke delen van Thailand je absoluut wilt zien en naar wat voor soort reis je zoekt. 
Wil je bijvoorbeeld de eilanden bezoeken? Wil je vooral de Thaise cultuur ervaren of breng je graag een bezoekje aan verschillende nationale parken? Uiteraard kun je ook een combinatie van deze dingen kiezen. Bedenk eens goed wat je wilt en ga aan de hand daarvan online op zoek.

Groepsreis

Maak je een groepsreis door Thailand, dan zal je veel van dit veelzijdige land gaan zien. Je reist samen met een groep door de oude tempels en de prachtige paleizen, ontdekt de jungle en ontspant bij het strand bij de tropische palmbomen. Tussen je reis door zul je de lokale bevolking ontmoeten en meer ontdekken over de verschillende culturen die zich in het land bevinden. En de kans is groot dat je ook nog een ritje met de tuktuk zult maken. 

Een groepsreis is zeker een aanrader, omdat je zo eenvoudig nieuwe mensen kunt leren kennen en vrienden voor het leven maakt. Ook heb je altijd mensen om je heen die jouw eigen taal spreken en hoef je je niet alleen te redden. De reis is vaak vooraf al voor je uitgestippeld, waardoor je je geen zorgen meer hoeft te maken over wat dan ook. 

Individuele rondreis

Op individuele rondreis gaan is ook zeker een aanrader. Boek je een individuele rondreis, dan ontdek je onder leiding van een gids het mooie Thailand. Geloof ons, dit is werkelijk een geweldige manier om het land te ontdekken. Je bezoekt de jungle, tempels, de bounty-eilanden en ontmoet de gastvrije bevolking. In Thailand valt er tijdens je individuele rondreis genoeg te ontdekken. Proef de verschillende culinaire verrassingen, ontdek de rijke cultuur en geniet van de prachtige natuur. Een individuele reis naar Thailand maken heeft verschillende voordelen. Zo bevind je je niet in een onbekende grote groep, maar ga je op pad met je eigen gezelschap. 

Alles wat je beleeft, deel je met de mensen die je al goed kent en je komt dan ook niet snel voor verrassingen te staan. Je weet wat je met jouw naasten kunt verwachten. Ook een groot pluspunt is dat je geen rekening hoeft te houden met de groep. Individuele rondreizen bieden ook meer opties qua vertrekdata. Je zit niet vast aan de groep en bepaalt de vertrekdata dus geheel zelf. Ook bepaal je zelf wanneer je weer terug naar huis gaat. Boek je een individuele rondreis, dan kun je vaak samen met de reisspecialist van het reisbureau een reis op maat samenstellen. Zo hoef je zelf niet meer van tevoren alles uit te vogelen en weet je zeker dat alles goed geregeld is.

Voor wat voor rondreis kies jij?

Meer blog artikelen