De mooiste eilanden van Thailand

Eiilanden van Thailand feature image 01

Samenvatting Artikel

Ga jij binnenkort Thailand bezoeken en wil je de eilanden zeker niet overslaan? Thailand heeft vele mooie eilanden en op ieder eiland kun je weer een andere beleving verwachten. Welke eilanden moet je zeker gezien hebben en wat is kenmerkend voor deze eilanden? Wij vertellen het je allemaal in dit artikel. 

Koh Phi Phi

Een van de meest bekende eilanden van Thailand is Koh Phi Phi. Dit eiland is ook werkelijk prachtig en wordt druk bezocht. En dat is niet zonder reden. Dit eiland wordt vaak het mooiste eiland van Thailand genoemd en mag daardoor zeker niet ontbreken op je lijst. Dit eiland is te vinden aan de westkust van Thailand. Op dit prachtige eiland heb je mooie duikplekken en kun je genieten op verschillende fijne stranden, zoals Loh Dalum Bay, Maya Bay Beach en Ao Nui Bay.

Voorbeeld Koh Phi Phi

Koh Lipe

Het eiland Koh Lipe mag je ook zeker niet overslaan. Dit eiland ligt in het zuiden van Thailand en is vrij klein. Ook is het eiland geheel autovrij. Koh Lipe beschikt over 3 geweldige stranden, namelijk Sunset Beach, Sunrise Beach en Pattaya Beach. Ontdek ook de verborgen strandjes van Koh Lipe waar je zonder veel mensen lekker van het strand kunt genieten. 

Koh Chang

Koh Chang is een prachtig eiland dat je in het oosten vlakbij de Cambodjaanse grens vindt. Dit eiland is het op één na grootste eiland van Thailand. Je vindt er niet alleen prachtige witte zandstranden, maar ook een echte jungle met mangrovebossen. Op dit eiland valt er genoeg te zien en te doen. Bezoek zeker eens Long Beach, Kai Bae Beach en Wai Chaek Beach. Dit zijn werkelijk prachtige stranden. 

Voorbeeld Koh Chang

Koh Phangan

Koh Phangan is een zeer populair eiland. Dit komt omdat hier de bekende Full Moon Party georganiseerd. Echter heeft dit eiland zoveel meer te bieden. Het eiland is zeer ontspannen en je kunt er volop genieten van de ongerepte natuur. Breng zeker eens een bezoekje aan National Marine Park als je op dit eiland bent. Dit is een archipel met diverse onbewoonde eilanden.

Koh Lanta

Nog zo’n mooi eiland is Koh Lanta. Dit ligt in de buurt van Phi Phi en heeft werkelijk prachtige stranden. Koh Lanta is een vrij rustig eiland waar volop moois te zien is. Het is een van de grotere eilanden. 

Voorbeeld Koh Lanta

Koh Samui

En wat dacht je van het mooie eiland Koh Samui? Dit eiland is net als Koh Samui een van de bekendste eilanden van Thailand. En ook voor dit eiland geldt dat dit zeker niet. Jaren geleden zag je echt volop backpackers op dit eiland, maar tegenwoordig vind je er vooral mensen die naar het eiland komen voor een fijne zonvakantie. Wil je een fijne vakantie hebben, dan is Koh Samui een zeer geschikt eiland. Wil je even weg van huis en even nergens anders meer aan denken, dan zal je op Koh Samui zeker tot rust komen.

Weet jij al welke eilanden je zeker gaat bezoeken in Thailand?

Meer blog artikelen