Backpacken in Thailand: dit neem je mee

Backpacken-in-Thailand-feature-image-01

Samenvatting Artikel

Ga je backpacken in Thailand? Veel mensen willen ooit een keer backpacken in Thailand. En dat is zeker niet zonder reden, want Thailand is een geweldig land. Het land heeft prachtige bergachtige gebieden, mooie kustplaatsjes, jungles en nog veel meer te bieden. Ook de cultuur is iets wat zeker de moeite waard is om te ervaren. Wie gaat backpacken in Thailand, staat een onvergetelijke ervaring te wachten. Maar wat moet je dan zeker niet vergeten mee te nemen in je backpack als je gaat backpacken in Thailand? Je leest het hier!

Belangrijke spullen

Ga je backpacken in Thailand, dan mag je zeker je reispapieren, paspoort, creditcard en pinpas niet vergeten. Ook is het belangrijk hier kopieën van te maken. Neem ook alle gegevens van je verzekeringen mee. Hierbij kun je denken aan je reisverzekering, ziektekostenverzekering, annuleringsverzekering en een eventueel noodnummer. Zorg ervoor dat je vaccinatieboekje tevens ingepakt is. 

Een actuele reisgids

Ook een actuele reisgids mag niet in je backpack ontbreken. In deze reisgids kun je diverse tips vinden over de beste accommodaties, bezienswaardigheden, vervoersmogelijkheden en nog veel meer informatie over je bezoek aan Thailand.

Je eigen laken

Als je ergens in een hutje gaat slapen, wil je wel een beetje hygiëne hebben. Door je eigen laken mee te nemen, kun je op vrijwel iedere plek fijn slapen. 

Net tegen muskieten

Ook een speciaal net tegen muskieten meenemen is een echte aanrader. Veel hostels beschikken over een muskietennet boven de bedden, maar veel netten zijn vaak versleten en ook niet geïmpregneerd. Omdat de muggen in Thailand vrij vervelend zijn, raden we het altijd aan om zeker een net tegen muskieten in te pakken.

Speciale kleding voor in tempels

Zorg er ook voor dat je speciale kleding voor in tempels hebt. In veel tempels mag je niet naar buiten met blote knieën of enkels. Je kunt uiteraard een broek aantrekken, maar vaak is dit vrij warm. Kies in plaats daarvan voor een sarong. Deze kun je zowel in Nederland als in Thailand zelf kopen. Je kunt in Thailand ook terecht voor minder warme broeken, zoals bijvoorbeeld olifanten broeken. Dit zijn loszittende broeken met prints van olifanten erop.

Stekkers

Stekkers zijn erg handig om in je backpack mee te nemen. Er worden in Thailand namelijk 3 verschillende soorten stopcontacten gebruikt. Dit zijn type A, B en C. In Nederland gebruiken we vooral type C en F. Het kan zijn dat je straks in een huis terecht komt waar alleen A en B gebruikt worden. Dan is het handig als je een bijpassende stekker hebt, zodat je deze ook echt kunt aansluiten. Koop een speciale reisstekker of haal in Thailand zelf een adapter.

Pak luchtige kleding in

Zorg ervoor dat je luchtige kleding inpakt. In Thailand is het erg warm. Echter moet je zeker niet vergeten een shirt met lange mouwen en een lange broek mee te nemen. Deze kledingstukken gaan je enorm helpen tegen muggen.

Schoenen met een stevig profiel

En ons laatste advies: pak schoenen met een stevig profiel in.Deze schoenen zijn als je gaat wandelen zeker belangrijk, want het kan best glad zijn op de weg. Stevige schoenen helpen je om niet uit te glijden.

Het is daarnaast handig om je voor te bereiden voor je reis door het nemen van inentingen. Lees snel verder en ontdek meer over inentingen.

Meer blog artikelen